FAQ0: verschil tussen versies

Uit LinuxMintNL WiKi
Ga naar: navigatie, zoeken
(Link aangepast)
(Categorie aangepast)
Regel 38: Regel 38:
 
*Linux Mint heeft een forum waar vrijwilligers Uw vragen over Mint graag beantwoorden. Klik linksboven op "Terug naar website" en klik daar bovenaan op FORUM of [http://forum.linuxmintnl.nl/ '''klik hier'''] om in het forum Uw vraag te stellen.
 
*Linux Mint heeft een forum waar vrijwilligers Uw vragen over Mint graag beantwoorden. Klik linksboven op "Terug naar website" en klik daar bovenaan op FORUM of [http://forum.linuxmintnl.nl/ '''klik hier'''] om in het forum Uw vraag te stellen.
  
<!--
 
 
[[Categorie:LMwiki:Help]]
 
[[Categorie:LMwiki:Help]]
-->
 

Versie van 1 sep 2014 om 17:41

Veel gestelde vragen
Linux Mint Wiki NL, sinds juni 2014 online, onderdeel van de Nederlandse Local Community van Linux Mint

Wat is Linux Mint?

 • Een verzameling gratis en vrij te gebruiken programma's dat ook wel Operating System OS wordt genoemd. Het zorgt ervoor dat een computer kan worden gebruikt.

Wat heb ik er voor nodig?

 • Een distributie (distro) die als .iso op een (live) DVD wordt gebrand en daarvan kan worden opgestart en geïnstalleerd.

Hoe kom ik er aan?

 • Klik hier voor een korte uitleg en een verwijzing naar de officiële Linux Mint site.

Daar staan er veel, welke moet ik kiezen?

 • Linux Mint 17 "Qiana" is de laatste goedgekeurde distro met een lange ondersteuningstermijn. Deze heeft verschillende 32 en 64bit uitvoeringen met een zelfde basis. Het verschil zit in de lichtere of zwaardere aanvullingen om met lichtere of zwaardere computers te kunnen werken.
Bedenk dat een 32bit distro wel op een 64bit pc werkt maar een 64bit distro niet op een 32bit pc.

Klik hier voor de hardware eisen.

Ik heb de distro gedownload en wat nu?

 • Doe een lege DVD in een DVD brander en schrijf (brand) het bestand als .iso of image op de DVD. Als dat klaar is start dan de pc opnieuw op vanaf de DVD en Linux Mint komt tot leven. Kijk hier voor een uitgebreide handleiding van de distro.

Hoe brand ik een distro

 • Klik hier voor de uitleg over het branden van een iso bestand.

Hoe installeer ik een Linux Mint distro?

 • Op de pagina Distro installeren staat precies beschreven hoe een distro kan worden geïnstalleerd.

Werken alle apparaten in Mint?

 • Nee. Apparatuur verouderd of nieuwe worden ontwikkeld en het is mogelijk dat niet alles (direct) werkt, zoals bij elk OS. Er wordt gewerkt aan een lijst met apparaten die problemen kunnen geven en de mogelijke oplossingen.

Werken de programma's die ik op een ander systeem gebruik?

 • Nee. In Mint zijn er voor elk doel veel gratis en vrij te gebruiken programma's, van eenvoudig tot professioneel en kunnen eenvoudig met Softwarebeheer worden geïnstalleerd of verwijderd. Programma's van andere systemen en zelfs hele systemen kunnen met een Virtuele Machine in Mint worden gestart.

Wat is een Virtuele Machine

 • Een Virtuele Machine, ook wel VM genoemd, is een bijzonder programma. Het is als het ware een beveiligde computer in een computer. Hierin kunnen programma's veilig worden geprobeerd en programma's van andere worden gestart.

Waarom heeft Linux geen virussen

Bekijk hiervoor Linux versus Windows

Ik heb toch nog vragen?

 • Linux Mint heeft een forum waar vrijwilligers Uw vragen over Mint graag beantwoorden. Klik linksboven op "Terug naar website" en klik daar bovenaan op FORUM of klik hier om in het forum Uw vraag te stellen.