Overleg gebruiker:Mogenblue

Uit LinuxMintNL WiKi
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom bij LinuxMintNL WiKi !

We hopen dat u veel goede bijdragen levert. Waarschijnlijk wilt u de hulppagina's lezen. Nogmaals, welkom en veel plezier! JosUTC-4Flag of the Dominican Republic.svg.png (overleg) 10 apr 2021 10:52 (UTC)


Fijn. Dank je wel. Goed dat het nu eindelijk is gelukt. Ik ga beginnen. Moet nog wel even wennen aan de opmaak op deze site. Is weer iets heel anders dan bbcode, maar html en css is mij wel vertrouwd, alhoewel dat nu ook alweer een paar jaar geleden is. Maar dat zal wel lukken.
Mogenblue (overleg) 11 apr 2021 13:04 (UTC)


Ik heb het FTP artikel bewerkt. Het uitgebreide stuk over synchroniseren wil ik er uit laten omdat ik ervaren heb dat LFTP toch niet zo goed werkt als beweerd wordt. Rsync werkt echt wel beter. Dat gaat via SFTP en daar ga ik hier zsm een artikel over plaatsen.
Het is fijn dat je artikelen in de loop der tijd kan redigeren. Misschien ga ik later nog eens uitgebreid zelf de installatie van de FTP server uitleggen ipv alleen een link te geven.

html en css is appeltje eitje.

Mogenblue (overleg) 11 apr 2021 14:20 (UTC)

Druk bezig

Je hebt er zin in zie ik. Ziet er prima uit. JosUTC-4Flag of the Dominican Republic.svg.png (overleg) 11 apr 2021 22:18 (UTC)

Kopjes markering

Beste Mogenblue,

De = voor tekstkopjes hebben een specifieke functie.

= Titel kop = is specifiek voor de paginatitel en wordt niet in pagina's gebruikt.
== Hoofd == is een hoofdonderdeel in een artikel.
=== Eerste laag === is voor onderverdeling van een hoofdonderdeel.
==== volgende ==== is een onderdeel in de eerste laag.

Groet JosUTC-4Flag of the Dominican Republic.svg.png (overleg) 13 apr 2021 02:46 (UTC)

Betreft SSH

Dank je. Zal ik dan op de SSH pagina de Inleiding, Netwerk en Firewall onderdelen omzetten van eerste laag naar hoofd?

Groet, Mogenblue (overleg) 13 apr 2021 03:14 (UTC)

Reactie

Je weet zelf het beste waar het kan staan en hebt het mogelijke effect gezien. Dus doe jij het maar, want ik moet zoeken.

Voorop gesteld dat ik geen kennis heb van FTP, heb je mogelijk privé gegevens geplaatst (mogenblue@Brutus ~ $ nmap 192.168.1.073), kan dat gevaarlijk zijn?

Is het voor jouw veiligheid mogelijk/beter om daar andere gegevens in te vullen? JosUTC-4Flag of the Dominican Republic.svg.png (overleg) 21 apr 2021 19:10 (UTC)

Antwoord

Dat zijn niet mijn privé gegevens, hoewel mijn username vrij makkelijk te raden is. Ik heb overal andere namen en ip-adressen gebruikt.
Mogenblue is een nickname die ik alleen op internet gebruik. Mogenblue (overleg) 21 apr 2021 19:31 (UTC)

Bezoekers tellen

Ik heb een applicatie gevonden waarmee pagina bezoekers worden geteld.

Zelf kan ik dat niet installeren en ga het voorstellen aan de systeembeheerders, want ook ik ben nieuwsgierig of en hoevaak een pagina wordt bezocht. JosUTC-4Flag of the Dominican Republic.svg.png (overleg) 27 apr 2021 14:00 (UTC)


ok. Top! Mogenblue (overleg) 27 apr 2021 15:51 (UTC)


De extensie die ik had gevonden werkt niet. Jammer, maar geef niet op. JosUTC-4Flag of the Dominican Republic.svg.png (overleg) 4 mei 2021 02:26 (UTC)

Nieuwe beheerder.

Beste Mogenblue,

Je verzoek om de Linux Mint wiki te beheren is op 17 augustus 2021 ingewilligd.
Welkom in het team dat met jouw aanmelding de voortgang van de Linux Mint gemeenschap meer zekerheid geeft.

Mvg, LMNL wiki beheerteam. JosUTC-4Flag of the Dominican Republic.svg.png (overleg) 17 aug 2021 14:10 (UTC)


Dank je.

Ik hoop dat je wel voorlopig bereikbaar blijft want ik moet me nog wel inwerken. Ik hoop dat je me wegwijs wilt maken op de vragen die ik heb. Zo kan ik bijvoorbeeld de verborgen delen van de hoofdpagina niet vinden. Weet jij hoe ik daar bij kan komen?

Groet --Mogenblue (overleg) 19 aug 2021 09:57 (UTC)


Voorlopig blijf ik doorgaan met het beheerderswerk en om nieuwe teamleden te ondersteunen. In Speciale pagina's kan je bij Gebruikersrechtenbeheer je rechten zien en als het goed is kan je alle beveiligde pagina's bewerken. Op iedere pagina staat een tab Meer waar onder anderen de beveiliging kan worden ingesteld. JosUTC-4Flag of the Dominican Republic.svg.png (overleg) 20 aug 2021 15:02 (UTC)