LinuxMintNL WiKi:Privacybeleid

Uit LinuxMintNL WiKi
Ga naar: navigatie, zoeken
LinuxMintNL WiKi Privacybeleid500px-LinuxMint Nice Logo.svg.png
Linux Mint Wiki NL, sinds juni 2014 online en onderdeel van de Nederlandse Local Community van Linux Mint

LinuxMintNL WiKi handelt volgens de regels van de WBP en aan de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) die op 25 mei 2018 in werking treedt. Er worden alleen gegevens gevraagd die noodzakelijk zijn voor de juiste werking van wiki. Het is mogelijk om een account zonder persoonsgegevens aan te maken.

Persoonlijke gegevens

De persoonlijke en account gegevens worden alleen gebruikt voor de werking van LinuxMintNL WiKi. De gegevens in de database worden alleen gebruikt voor het inloggen, om per e-mail te communiceren met LinuxMintNL WiKi en te mailen met andere gebruikers. Ook worden de gegevens gebruikt om bij iedere bijdrage op deze wiki de auteur te vermelden. De persoonlijke gegevens kunnen worden gewijzigd in het menu “Voorkeuren”. De gegevens worden door LinuxMintNL WiKi niet langer opgeslagen dan nodig is.

Veiligheid

LinuxMintNL WiKi beveiligt de database met de persoonsgegevens. Alleen expliciet bevoegden hebben toegang tot de database. Het is mogelijk dat een ander bedrijf in opdracht van LinuxMintNL WiKi de database opslaat en beheert. Dit andere bedrijf moet dezelfde regels in acht nemen als LinuxMintNL WiKi.

LinuxMintNL WiKi geeft geen gegevens aan anderen (derden), tenzij daar vooraf specifiek toestemming voor is gegeven of als LinuxMintNL WiKi daartoe verplicht is volgens een wettelijke bepaling. Ben je jonger dan 16 jaar, mogen (alleen) je ouders informatie opvragen over je account en alleen zij kunnen toestemming tot inzage geven.

Gebruik

Om LinuxMintNL WiKi maakt alleen gebruik van cookies om snel te kunnen inloggen op deze wiki website. LinuxMintNL WiKi maakt gebruikt van CheckUser om het ip-adres van de geregistreerde gebruiker te controleren als wijzigingen aan pagina’s zijn gemaakt. De functie CheckUser maakt geen gebruik van persoonsgegevens, maar laat wel de gebruikersnaam van de auteur zien. Alleen een beperkt aantal moderators (het bestuur van de stichting) hebben toegang tot deze functie. Ook is het mogelijk dat LinuxMintNL WiKi een externe tool gebruikt om alle bezoeken aan de sites van LinuxMintNL WiKi te bestuderen. Hierbij worden alleen geanonimiseerde gegevens gebruikt.