Blog-forum-wiki

Uit LinuxMintNL WiKi
Ga naar: navigatie, zoeken

Het verschil tussen Blog-Wiki-Forum is niet voor iedereen duidelijk. Voor de Nederlandstalige Local Community (LoCo) van Linux Mint gelden de hieronder vermelde uitgangspunten.

Blog

Een weblog of blog is een website waar regelmatig informatie over bepaalde onderwerpen worden geplaatst. Op de Nederlandse Linux Mint Blog kan b.v. melding worden gemaakt van interessante Linux/Mint berichten in de media, Mint artikelen in andere talen, nieuwe Mint distributies, beveiligings-meldingen, updates enz. Via Facebook en Twitter kan men contact met andere Minters onderhouden.

Wiki

Het woord wiki komt van 'wiki wiki', een Hawaïaans woord voor 'dynamisch'. Een wiki is een website waar dynamisch informatie door de gebruikers bijeen wordt gebracht en samengesteld. In deze Linux Mint NL wiki staat/komt vooral informatie over alles wat met Linux en Linux Mint te maken heeft, zoals geschiedenis van Linux, Mint en Debian, handleidingen, programma beschrijvingen, probleem programma's en apparatuur, informatie over ALLE Linux Mint distro's, informatie over en van Linux en Mint clubs, actualiteiten, nieuws enz.

Iedereen die is ingeschreven kan deze wiki ook bewerken, pagina's maken en berichten plaatsen.

Forum

Een forum is een site waar vragen kunnen worden gesteld en antwoorden kunnen worden gegeven. Vaak is een forum ingericht voor een bepaalde doelgroep. Het Linux Mint NL forum had te maken met de gevolgen van het opheffen van de oude Mint site die werd geplaagd door vandalisme en spam. Doordat bij een zoekpoging nog de oude site vermeld werd en geen informatie meer gaf liep men daar op een dood spoor, waardoor men naar andere informatiesites ging zoeken. Het nieuwe Linux Mint Forum kan hier worden gevonden.

Controle

Omdat bijna iedereen in de Linux Mint loco kan bewerken is er ook controle op vandalisme. Onder vandalisme wordt onder meer verstaan reclame, auteursrechten schendingen, vermelden van andermans persoonlijke gegevens, ongewenste taal, persoonlijke vetes enz.

Beheerders, moderators en controleurs zorgen er voor dat op de LM loco vandalisme wordt bestreden en bieden hulp bij meningsverschillen.

Zie ook

Andere hulp en info