FlightGear

Uit LinuxMintNL WiKi
Ga naar: navigatie, zoeken
FlightGear
FGFS.png
Informatie
Type FlightSimlator
Officiële site FlightGear Flight Simulator
Licentie (GPL2+) (LGPL2+)
Instal via SoftwareBeheer
Locatie Menu > Selletjes > FGFS

FlightGear Flight Simulator (Fgfs) is een vliegtuig simulator programma waarmee met verschillende soorten vliegtuigen op bijna elke locatie op de wereld kan worden gevlogen.

Systeem eisen

Door de gedetailleerde beelden kan de pc moeite hebben met de beeldopbouw en is dan traag en schokkerig. Daarom wordt geadviseerd om het programma te gebruiken met een geschikte grafische kaart.

Installatie

Flightgear

Met software beheer

Fgfs kan worden geïnstalleerd met SoftwareBeheer en via de officiële website[1]. Hierbij wordt tevens een gebied (scenery) van 10 x 10 graden in de regio w130n30 geïnstalleerd. Het arsenaal luchtvaartuigen bestaan uit enkele vliegtuigen waaronder de c172p, een luchtballon en een helikopter.

In een scenery zit de beeldinformatie en de vliegvelden die zich in dat gebieden bevinden.

Andere scenery, die ook zijn gebaseerd op geografische coördinaten, kunnen via een grafische kaart[2] worden gekozen en gedownload. Lees de handleiding hoe deze moeten worden geïnstalleerd.

Voor vliegtuigen zijn er andere download bestanden.[3]

FGrun

Het startmenu fgrun kan worden geïnstalleerd via SoftwareBeheer.

Fgrun is een start programma voor Flightgear waarin alle instellingen kunnen worden aangepast en opgeslagen.

Hiermee kan voor de start van fgfs op eenvoudige wijze een vliegtuig en vliegveld/luchthaven worden gekozen. Ook de tijd van de dag, het weer, de startbaanlocatie, omgeving details enz kunnen worden ingesteld. Deze gegevens kunnen worden opgeslagen zodat men een volgende keer direct met die instelling kan starten.

Bediening

Het is een realistische simulator die te bedienen is met het toetsenbord, de muis, een joystick en speciaal voor simulators ontworpen stuur en pedalen.

Als fgfs wordt gestart zal het de standaard scenery en vliegtuig laden, waarna via de menubalk de instellingen kunnen worden aangepast.

Bij het starten van fgfs via fgrun kunnen de gegevens van een vorige instelling direct worden geladen of aangepast, zodat direct op de gewenste locatie en situatie kan worden begonnen.

Er is ook een vluchtrecorder aanwezig waarmee de vluchten kunnen worden geanalyseerd.

Communicatie

Het is mogelijk om via geluid of tekst met de vluchtleiding in het betreffende Flightgear-gebied of de vlieginstructeur contact te onderhouden.

Het is ook mogelijk om via internet met anderen gebruikers/piloten te communiceren, in formatie te vliegen of andere soorten vluchten individueel of gezamenlijke uit te voeren. Hierbij speelt audiocontact een belangrijke rol.

Ondersteuning

Via de simulator en de Fgfs flying site kan uitgebreide informatie worden geraadpleegd over aerodynamica, vluchtplannen, vliegtuigcontrole, instrumentenbediening enz.

Bronnen en referenties

  1. De officiële FlightGear website
  2. Grafische scenery kaart.
  3. Beschikbare vliegtuigen