VLC

Uit LinuxMintNL WiKi
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel is een Begin. Je kan LinuxMintNL WiKi helpen door deze pagina te bewerken.
VLC
VLC media.png
Informatie
Type VLC media player
Officiële site VideoLAN
Licentie (GPLv3)
Instal via SoftwareBeheer
Locatie Menu > VGeluid&Video > VLC Media Player

VLC media player is een krachtig en uitgebreid audio en video programma. Het kan via Softwarebeheer worden geïnstalleerd.

Mogelijkheden

De mogelijkheden zijn bijna onuitputtelijk.

Enkele mogelijkheden zijn converteren van mediabestanden, streamen, een bepaald tijdstip zoeken, audio apparaten zoeken en instellen, ondertitels, spoorsynchronisatie en nog veel meer.

Vlc is een Videolan project mediaspeler. Het is geschikt voor mpeg, mpeg-2, mpeg-4, divx, mov, wmv, quicktime, WebM, flac, mp3, ogg / vorbis-bestanden, DVD's, VCD, podcasts en multimedia stromen (streams) uit verschillende netwerk bronnen.

VLC kan ook worden gebruikt als een streaming server die de stream leest en dupliceert (multicasts) deze via het netwerk naar andere cliënten of via http.

VLC heeft ondersteuning voor on-the-fly transcoding van audio- en videoformaten, ofwel voor uitzending of filmformaat transformaties. Het ondersteunt de meeste productie methoden. Er kunnen functies worden toegevoegd door het installeren van extra audio-plugins (vlc-plugin-pulse, vlc-plugin-sdl) of video-plugins (vlc-plugin-sdl).

Geschiedenis

VLC media speler

Het is gestart door Franse studenten en tegenwoordig een wereldwijd project. De naam is afkomstig van Video LAN Client. Tegenwoordig wordt het onderhouden en doorontwikkeld door vrijwilligers van de Videolan organisatie.

Externe linken