TuxSpel

Uit LinuxMintNL WiKi
Ga naar: navigatie, zoeken

Drie Tux spelen met een korte beschrijving en zijn te installeren via Bestandsbeheer.

SuperTux

Super Tux platform

SuperTux is een jump 'n' run (spring en ren) computerspel dat oorspronkelijk voor Linux geschreven is, met Tux als hoofdrolspeler (protagonist). Vanwege de populariteit werden er ook versies voor Mac en Windows ontwikkeld.

De obstakels voor Tux bestaan uit sneeuwballen en ijsblokjes. Als Tux gegroeid is kan hij de obstakels vernietigen door erop te springen of met vuurbolletjes te beschieten. Na een gewonnen deel (level) volgt een moeilijker deel.

Als het spel is uitgespeeld, volgen nog twee bonus-'eilanden' met nieuwe levels. Als ook deze zijn uitgespeeld, kan op verschillende fansites door fans gemaakte levels worden gedownload.

Tux Racer

Tux in de sneeuw

In dit 3D-computerspel moet de Linuxmascotte Tux een heuvel afglijdend zo veel mogelijk haringen verzamelen.

Het spel, dat een universiteits-project was, werd in 2000 onder de GPL vrijgegeven, waarna de Linux-gemeenschap de ontwikkeling overnam. Later kwamen er ook commerciële (closed source) versies en ports naar andere besturingssystemen.

De laatste ontwikkeling en info van Tux Racer dateren van 2001.

GCompris

GCompris is een, speciaal voor Linux ontwikkelde, grote verzameling educatieve software voor kinderen van 2 tot 10 jaar en in meer dan 40 talen beschikbaar. De hoofdrolspeler van GCompris is de pinguïn Tux.

Er kwamen ook versies met een beperkt aantal functies (crippleware) voor Mac OS X en Windows. Deze afwezige functies konden tegen betaling worden verkregen.

Een greep uit de het grote aantal spellen van Gcompris.

Zie ook

Andere Mint spelen