FAQanderevragen

Uit LinuxMintNL WiKi
Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

 1. Waar kan ik aangeven dat iets niet goed werkt op LMNLwiki?
 2. Waar kan ik vragen stellen over de inhoud of organisatie van een pagina?
 3. Kan één of andere malloot alles op LMNLwiki zomaar wissen?
 4. Wat zien jullie als een kleine wijziging?
 5. Wat is het voordeel van zo'n 'kleine wijziging'?
 6. Is het mogelijk om de inhoud van de LMNLwiki in te passen in andere formaten?|
 7. Ik heb speciaal toestemming gekregen om een kopie van een foto of een artikel op de LMNLwiki te zetten. Kan ik dat dan doen?
 8. Kan ik links naar externe sites maken?
 9. Wat is het nut van het instellen van een gebruikersnaam?
 10. Wat is een goede manier om op een andere pagina een link naar de LMNLwiki te zetten?
 11. Kan ik hele LMNLwiki-onderdelen spiegelen (mirror) op mijn eigen site?
 12. Ik heb een site gevonden met informatie die volgens mij zeker in LMNLwiki thuishoort. Mag ik deze informatie aan LMNLwiki toevoegen?
 13. Kan ik een LMNLwiki-perskaart krijgen?
 14. Het antwoord op mijn vraag staat hier niet tussen. Wat moet ik nu doen?

Waar kan ik aangeven dat iets niet goed werkt op LMNLwiki?

Schrijf het op de pagina Helpdesk.

Waar kan ik vragen stellen over de inhoud of organisatie van een pagina?

Op de overlegpagina! Boven elke pagina is een een knop 'Overleg' te vinden. Daar vindt het overleg plaats wat bij die pagina hoort. Ook boven deze pagina is de knop 'Overleg' te vinden.

Kan één of andere malloot alles op LMNLwiki zomaar wissen?

Nee, niet echt. Daarvoor moet je een moderator zijn en dat wordt men niet zomaar (en ook dan kan alles weer hersteld worden). Iedereen kan weliswaar een pagina leegmaken, maar dat kan weer snel worden hersteld (zie hieronder). Als iemand echt grof bezig is geweest pagina's te vernielen, kunnen moderators die persoon bij de beheerders voordragen voor blokkeren zodat deze niet meer op de LMNLwiki kan bewerken.

Wat zien jullie als een kleine wijziging?

Als je bij het bevestigen van een wijziging het vakje Dit is een kleine wijziging aankruist, zal die wijziging niet te zien zijn in het overzicht van recente wijzigingen (dit kan worden ingesteld met voorkeuren). Kleine wijzigingen zijn dan ook zaken die niet de moeite waard zijn om alle gebruikers op te wijzen: correcties van spelfouten, stijlfouten en typefouten, het corrigeren of aanbrengen van wikilinks en dergelijke.

Het toevoegen van nieuwe informatie, hoe weinig ook, is dus geen kleine wijziging. Wees dus niet te bescheiden! Liever een kleine wijziging als grote markeren dan andersom.

Wat is het voordeel van zo'n 'kleine wijziging'?

Op je Voorkeuren-pagina kun je er als geregistreerde gebruiker voor kiezen om in bijvoorbeeld de lijst van Recente wijzigingen kleine wijzigingen niet getoond te krijgen. Dan worden dus alleen die artikelen getoond waaraan inhoudelijk gewerkt wordt en de lijst wordt kleiner zonder de artikelen waarin slechts gepoetst wordt aan komma's, typefouten of stijl.

Is het mogelijk om de inhoud van de LMNLwiki in te laden om alles of een deel ervan in te passen in andere formaten?

Jawel, in de linker kantlijn staat een mogelijkheid voor een Printvriendelijke versie.

Ik heb speciaal toestemming gekregen om een kopie van een foto of een artikel op de LMNLwiki te zetten. Kan ik dat dan doen?

Nee. Alleen 'inhoud' die helemaal vrijgeven is kan worden geplaatst omdat de informatie onder een vrije licentie op de LMNLwiki staat en dus ook vrij zijn voor andere doeleinden. Zie de regels voor het gebruik van media voor een gedetailleerdere uitleg.

Kan ik links naar externe sites maken?

Externe links zijn prima. Maar het is niet de bedoeling dat LMNLwiki een soort adressenboek wordt. De sectie Externe links van een LMNLwiki-artikel kan een kleine keuze van de meest belangrijke sites voor het onderwerp zijn. Wiki controleurs kunnen trouwens zeer negatief reageren wanneer de indruk ontstaat dat iemand alleen een link plakt om reclame voor iets te maken.

Wat is het nut van het instellen van een gebruikersnaam?

Door aanmelden met een gebruikersnaam kun je allerlei Voorkeuren instellen en wordt niet je IP-adres achter je bijdragen vermeldt.

Wat is een goede manier om op een andere pagina een link naar de LMNLwiki te zetten?

De link naar de Hoofdpagina van de Linux Mint NL wiki heeft de voorkeur, dan zien nieuwkomers beter wat voor site het is.

Een link plaatsen naar een bepaald onderwerp is natuurlijk ook niet verboden, maar die paginanaam kan worden veranderd en de link is dan verbroken.

Kan ik hele LMNLwiki-onderdelen spiegelen (mirror) op mijn eigen site (en misschien een beetje aanpassen)?

Je mag wiki pagina's of een deel daarvan, al dan niet veranderd, op je eigen site plaatsen. Voorwaarde is wel dat ook jouw versie weer onder dezelfde vrije licentie moet vallen (zie vrije kennis). Het is ook normaal dat dan de herkomst van die onderdelen wordt vermeld.

Ik heb een site gevonden met informatie die volgens mij zeker in LMNLwiki thuishoort. Mag ik deze informatie aan LMNLwiki toevoegen?

Als de informatie onder de vrije licentie of publieke domein is mag de informatie worden geplaatst. In andere gevallen mag dat pas als de beheerders van de LMNLwiki een schriftelijk bevestiging hebben voor plaatsing onder de vrije licentie (licentie CC-BY-SA en GFDL), met een akkoord van de auteur van de desbetreffende informatie.

Het is het handigst om hiervoor de standaard tekst te gebruiken. Hierin wordt tevens uitgelegd waarvoor het wordt gebruikt en wat de licentie inhoudt. Vermeld in deze gevallen altijd de bron van de informatie onderaan de pagina en voeg de bron toe aan de bronnenpagina.

Kan ik een LMNLwiki-perskaart krijgen?

Nee, dat bestaat niet.

Het antwoord op mijn vraag staat hier niet tussen. Wat moet ik nu doen?

Kijk eens bij helpvragen of op onze helpdesk. Als je vraag daar ook niet staat kan hij daar worden geplaatst.


Bewerk Andere vragen over de Linux Mint wiki