Help:Overlegpagina

Uit LinuxMintNL WiKi
Ga naar: navigatie, zoeken
Snelcursus onderdelen

Portaal Snelcursus

Waar is de tab Overleg voor en hoe werkt het
Linux Mint Wiki NL, sinds juni 2014 online, onderdeel van de Nederlandse Local Community van Linux Mint

De overlegpagina is een vast onderdeel bij alle artikelen en is bedoeld voor communicatie met medegebruikers.
Voor overleg over een artikel gebruikt men de overlegpagina van het artikel waar het over gaat.
Voor overleg met een medegebruiker gebruikt men de overlegpagina van de gebruiker waar men contact mee wil.

Belangrijk

-Breng op overlegpagina's geen veranderingen aan in de tekst van een ander, ook geen letters of leestekens of schrijffouten.

-Reageer altijd vriendelijk en kalm, bedenk dat alle gebruikers voor hun plezier vrijwillig meehelpen de wiki te bewerken.
Houdt er rekening mee dat geschreven tekst anders overkomt dan gesproken woorden en niet altijd wordt begrepen zoals het bedoelt is.

Hoe werkt het

Op de pagina 'Overleg' werkt alles zoals op alle andere pagina's, maar houdt rekening met wat hier bij Belangrijk staat.

Bijzonderheden

Op de overleg pagina is een tabs aanwezig met de naam 'Kopje Toevoegen', maar kan ook worden aangegeven met een + teken.

Met deze tab komt er een nieuw onderwerp onderaan op de overlegpagina. Door op die tab te klikken verschijnt een nieuwe pagina met de tekst 'Bezig met bewerken van Overleg:paginanaam (nieuw kopje)', waarbij 'paginanaam' de naam van de pagina aangeeft waar dat overleg bij hoort.

Vermeld hier bij 'Onderwerp/kop:' in een of twee woorden waar het over gaat. Daarna schrijft men in het lege tekstdeel daaronder de mededeling die men wil vermelden.

Handtekening

Knop

Plaats je 'handtekening' aan het eind van de tekst met vier ~~~~ tildes of gebruik de handtekeningsknop boven het tekstscherm, zo kan worden gezien waar men moet zijn voor een reactie.

Controle en opslaan

Controleer de tekst daarna eerst met 'Bewerking ter controle bekijken' en als alles goed is kan de tekst worden opgeslagen met de knop 'Pagina opslaan'.